En liten uppdatering + Banankaka med kanel, kardemumma & choklad

Hej på er, nu var det ett tag sedan sen jag uppdaterade bloggen och det har blivit desto mindre aktivitet här inne pga olika orsaker men nu ska vi se om jag får igång matbloggen lite smått igen. Jag och min son har nyss flyttat till ett superstort hus som jag håller på och inreder för fullt så det kanske blir lite blandade bilder med både mat och inredning. Jag har precis gjort i ordning en köksö i köket i form av en gammal snickarbänk jag hittade på billigt och har skrivit ett längre inlägg i min lifestyle blogg om det och hänvisar till det inlägget → här (tryck) så slipper det bli dubbla inlägg. Men idag tänkte jag faktiskt bjuda på en supergod klassiker, banankaka som är perfekt att slänga ihop när bananerna där hemma börjar se riktigt bruna svarta ut.
 
Jag vill verkligen visa er här hur fina bananerna är inuti när skalet inte ser lika kul och aptitligt ut. Och dessa bananer är alltså perfekt att använda till en banankaka eller så fryser du in bananer och slänger med när du gör en smoothie. Men frys in bananerna i påse utan skal i så fall.
 
Jag tycker även det är gott att tillföra choklad i banankaka i form av hackade bitar som får smälta inuti kakan. Mums liksom..
 
 
Banankaka m. kanel, kardemumma & choklad
2 stora övermogna bananer + 1 till toppen av kakan
50 gram smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
½ dl cremé fraiche (funkar även med gräddfil, grekisk yoghurt etc)
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
100 gram mörk choklad, hackad
 
Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda mjöl, bakpluver, kanel & kardemumma, rör ner i smeten.  Tillsätt matfett, 2 mosade bananer och cremé fraiche. Blanda och rör ned chokladen. Smörj en form & bröa den med kokosflingor. Häll i smeten & dela en banan på mitten som du toppar smeten med.  Grädda cirka 40 – 50 min 175 grader.
 
Jag hade så mycket bananer att ta reda på så jag gjorde en form till mig & Kevin samt en form till arbetskamraterna på jobbet. Jag ogillar att slänga mat så försöker ta reda på så mycket jag kan och varför inte dela med sig av godsaker när man kan. Hoppas ni testar receptet och gillar den. Supernekelt att göra och det går snabbt att slänga ihop den. Ha en riktigt fin Tisdag, stor kram.
baka - banankaka - dalarna - gamlabananer - hembakat - matblogg