En extra lyxig morgon

Frukosten, en av dom viktigaste målen på dagen. Varför jag skriver en av dom viktigaste är för att alla måltider är lika viktiga. Balansen för din kropp.. Bränslet. Att få frukost, lunch OCH middag är det bästa för kroppen. En bonus är att få in mellis emellanåt..
 
Min helgfrukost har jag lyxat till det lite extra och testar på det nya tunnbrödsknäcken med Camelina & Chiafrön från Tre Kullor som jag fått hem i samarbete med Smakbox. Och eftersom jag bor i Dalarna så passar brödet mig som handen i handsken samt så älskar ju jag nötter, fröer och CRUNCH så det är ju bara som gjort för mig lika som deras andra goda sorter. Jag toppade även brien och mitt ägg med camelina frön, mums för det!
 

Lite info om Camelinabrödet: Det nya nyttiga och lyxiga tunnknäcket i sortimentet Tre Kullor är hantverksmässigt bakat med smak av camelina- och chiafrön. Nyheten tar tillvara en bortglömd svensk kulturväxt och innehåller både olja och rostade frön från camelina, vilket ger en mustig och nötig karaktär till brödet.  Tunnknäcket är framtaget tillsammans med sörmländska Camelina of Sweden, Nordens enda odlare av grödan.
 
För dig som inte redan är bekant med Camelina sativa, superfröet i det nya lyxiga tunnknäcket, är det en kulturväxt som kom till Sverige på bronsåldern och nu gör en comeback tack vare sin goda smak och hälsosamma sammansättning. Den innehåller e-vitamin och en perfekt balans av omega med dubbelt så mycket av det nyttiga omega 3 som 6, en balans som är svårt att hitta naturligt i andra råvaror. 

Tre Kullor-sortimentet bakas i en speciell del av Leksandsbageriet där degarna sätts för hand och bröden gräddas i riktiga konditoriugnar. 

Tre Kullor Camelina och Chiafrön är bakat på vete och fullkornsrågmjöl, surdeg, källvatten, camelina- , chia- och brunt linfrö, vetekli, camelinaolja och havssalt. Som vanligt när det gäller Leksands Knäckebröd, bakar man helt utan tillsatser och med enbart rena råvaror i Leksands Knäckebröds fossilfria bageri.
 
Nyheten är dessutom ensamt i sin kategori om att få bära Från Sverige-märkningen! Var med och stöd en lokal produkt i dessa speciella tider!
 
Brie och salami fick hänga på mackan för extra lyx, är man ledig och det är helg så tycker jag verkligen att man ska njuta till max. Gärna med lite färska snittblommor att  beundra också. Har ju turen att kunna plocka från gården, LYX!
 
Tror ni att jag var nöjd efter frukosten eller? Mera såna här frukostar i livet borde det vara lag på;). Ha en fortsatt fin Söndag. Stor kram
 
 
camelinaofsweden - leksandsknäcke - smakbox - smakboxtävling - trekullor - äktanjutning
1
Ajli

Jag är helt avundsjuk! Min man lagade äggröra åt mig, och det var myset självt, men det här ser ju bara ut som världens lyxigaste och vackraste! Heja!

Svar: Det var otroligt gulligt av din man 😍haha ja det var extra lyxigt! Så måste man få ha emellanåt 💛
Linda