En Söndag morgon med Amerikanska pannkakor, bacon & ägg

Idag startade jag på topp, kände att det verkligen var länge sedan jag och Kevin satt ner & åt en mumsig frukost tillsammans så jag gjorde amerikanska pannkakor till frukost sen hade jag turen att ha bacon i kylskåpet så det fick även bli knaperstekt bacon & ägg som jag tycker passar perfekt till dom söta pannkakorna. Sött vs salt. Äggen hade jag fått av en som har egna höns så lyxkänsla på det.
 
Dom amerikanska pannkakorna, eller plättarna snarare smaksattes med vanilj och zest från citron., Riktigt fräsch och så gott med vaniljen till.. Istället för att använda mjölk så använder jag soya vanilj, så himla gott.
 
Som tur var så hade jag även laddat upp med mina favoritmeloner som jag köpte med hem från jobbet under veckan då det var riktigt bra pris på dom.. Kan lova att jag tagit frön från dom nu MEN jag är nog lite sen med att odla just dessa meloner nu men har några andra på gång.. Kan torka dessa frön och använda till nästa år:).
 
Festade till det med vispad grädde också som jag valde att smaksätta med lite florsocker samt zest från citron/lime.
 
 
Amerikanska pannkakor med vanilj & citron
 
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
zest av 1 citron
2 msk smör
3 1/2 dl soya vanilj
1  ägg

Smör till gräddning
 
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, strösocker, vaniljsocker och rivet citronskal i en bunke. Smält smöret, vispa ihop med soya vanilj och ägg.  Rör ner det i bunken med de torra ingredienserna. Grädda pannkakorna gyllene i smör i en medelvarm stekpanna.
 
Hade lite blåbär i frysen som jag toppade mina plättar med. Den här veckan ska det vara bra pris på färska blåbär på jobbet så ska verkligen köpa med några sånna byttor hem. Har börjat tycka blåbär är så himla gott och kan gå runt och äta bara på det... Nyttigt är det också!
 
Mina nya vatten/juice glas från Newport som jag knappt har hunnit använda.
 
Kevin brukar vilja ha mjukt bröd till frukost
 
Ganska fin start denna Söndag och ursäkta bildbombningen av bilder. Nu är det dags att ta tag i disken sen hade jag tänkt baka Fudge Brownies. Men hur gott hörrni!? Hoppas ni får en riktigt härlig Söndag, stor kram.
amerikanskapannkakor - frukost - plättar - recept
1
Hemma Hos Felicia

men ja tack! Oj så avundsjuk jag blev på den här brunchen! :)

Svar: Riktigt härligt var det :)
Linda