Omelett - Enkelt men ändå lyxigt

Det är väl egentligen ingen hemlighet att jag gillar att sätta guldkant på vardagen och med små enkla medel kan en enkel omelett, inget illa talat om omeletten, förvandlas till lite lyxigare rätt. Jag brukar variera mellan olika fyllningar och en stor favorit är en jag gör med handskalade räkor men just de här gången så blir det en vegetarisk version med en god ost som sätter pricken över i:et.
 
Jag använder aldrig ett recept när jag gör omelett, det enda jag  använder är ägg och grädde som är mycket viktigt enligt mig. Vissa använder vatten men jag tycker det blir ett bättre och fylligare djup med grädde och jag använder nästan alltid vispgrädde i min matlaging. Sen är det smaksättningen, absolut salt och peppar, gärna nymald svartpeppar. Sen varierar jag mellan chiliflakes, torkade örter som rosmarin och timjan. Grunden är alltid 2 st ägg och en skvätt grädde, och vad menas med en skvätt då kanske du tänker.. Grädden ska absolut inte vara mer i volym än äggen, utan kanske 1/3 av volymen från äggen... Äter jag och Kevin tillsammans gör jag på 4 ägg och tillsätter mer grädde bara. Jag gör inte 2 omeletter utan 2 som vi då delar på...
 
Alltså ägg, vispa ihop cirka 1/2-1 min sen tillsätter  du grädde och smaksättning. Vispa ihop och stek gärna i smör på medelvärme..
 
I den här omeletten valde jag endast grönsaker och ost - eko kastenjechampinjoner har jag nästan alltid hemma i kylen nu för tiden och dom smörsteker jag med salt/vitpeppar innan jag gör omeletten så lägger jag champinjonerna åt sidan. När omeletten är klar så lägger du bara på champinjonerna, purjolök, en god färskost - jag använde le roulé som är smaksatt med vitlök och små härliga tomater. Just dessa är egenodlade.. Jag låter dom gå med i slutet precis innan omeletten är klar så allt blir varmt och osten får smälta lite. Sen toppar jag med ruccola, färsk timjan och aioli. Flingsalt kan även slinka med.
 
Och vet ni vad, det är helt okej att äta direkt ur pannan. Varför skita ner en tallrik samt lägga din varma omelett på en kall tallrik när du kan njuta av den direkt...Smaska på bara.
 
Hoppas ni testar att fylla eran omelett med så enkla råvaror nästa gång men som är så himla lyxiga och goda. Trevlig Fredag önskar jag dig, stor kram.
dalarna - lunchtips - matblogg - omelett