Gluten- & mejerifri bärpaj

Jag har ju med tiden märkt att min kropp mår så mycket bättre utan gluten i min kost samt så har jag försökt att utesluta mejeriprodukter, inte alla men många. Så häromdagen testade jag att baka en bärpaj som var helt gluten- och mejerifri. Har alltid haft lite svårt för pajer, är inte förtjust i själva pajdegen, varken smak eller konsistens. Den här pajen älskade båda jag och min son. Vi satte nästan i oss hela pajen samma dag jag bakade den... Det säger väl allt!?
 
 Gluten- & Mejerifri bärpaj
 
Botten
3 dl mandelmjöl
½ dl majsmjöl
50 g smör, mjukt
1 msk honung

Blanda ihop alla ingredienserna till botten. Lägg degen i botten på formen och tryck ut tillkanterna. Nagga botten och ställ i kylen minst 15 min.

Fyllning:
Cirka 300 g bär, jag blandade blåbär 200 g med 50 g hallon & 50 g svarta vinbär. Frysrensning!
2 msk maizena redning
3 msk strösocker (till bären)
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl imat fraiche
2 st ägg
1 msk strösocker (till fraiche-blandningen)

Mät upp bär, maizena redning, strösocker och vaniljpulver i en bunke och blanda runt.

Mät upp fraiche, ägg och strösocker i en annan bunke och vispa till en jämn smet.

Fördela bärblandningen i pajskalet, även det överblivna mjölet/sockret ska slås över. Häll sedan över fraiche-blandningen.

Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 30 minuter.
 
Konstistensen på paj"degen" är så len och mumsig, den är inte som en fast deg utan bara len och god till. Det var svårt att sluta äta. Vi toppade även våra tallrikar med alpro whipping som jag blandade med med alpro vanilla för lite extra vaniljsmak. Så himla gott! Den här  pajen blir det att baka fler gånger, man kan variera med vilka bär man vill ha. Jag valde överlag att ha mest blåbär då jag har mycket av det i frysen som min farmor plockat åt mig i höstas, sen hade jag även svarta vinbär i frysen som jag plockade från gården förra året och har inte riktigt veta vad jag skulle göra med dom, så det fick gå med också i pajen för det är så otroligt nyttigt. Hoppas ni kommer testa pajen, vore kul att höra vad ni tyckte om den! Stor kram och ha en fortsatt fin Söndag.
glutenfribakning - glutenfripaj - mejerifribakning - mejerifribärpaj
1
Maria Jonsson

Vad god den såg ut 😍

Svar: Tack ❤️ Den är supergod också 🥰
Linda