Jag, skaldjur och en fransman till kvällen

Alla Hjärtans Dag är imorgon och jag tänker synda ikväll med en fansman. Jag och Pierre kommer avnjuta skaldjur kvällen till ära. Vi kommer ha en syndig flört bland havskräfotr och rökta räkor. Precis vad Pierre passar tillsammans med..
 
Cava och Prosecco, som länge varit populära varianter av mousserande vin, har nu fått sällskap av det legendariska franska mousserande vinet. Pierre Olivier Prestige Brut är en ekologisk Blanc de Blancs och passar utmärkt till alla hjärtans dag som ett elegantare alternativ. Det mousserande vinet är torrt, friskt och fräscht och passar utmärkt att dricka för sig självt eller till rätter med fisk och skaldjur. Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är välbalanserat med mjuka och uppfriskande bubblor. Doften är medelstor och angenäm med inslag av solmogna päron och äpplen. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple.
 
Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är gjort på endast gröna druvor - i Frankrike kallat Blanc de Blancs - vilket ger bubblet elegans och fräschör. Det mousserande vinet produceras av det franska familjeföretaget Grand Chais de France på utvalda ekologiskt odlade druvor, och tillverkas enligt Charmatmetoden, vilket är samma metod som används i t.ex. Prosecco. Efter en noggrann kontrollerad jäsning görs en varsam cuvée (blandning) för att sedan genomföra en andra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol.
 
Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut passar utmärkt som det är eller till lättare rätter med fisk och skaldjur.

Produktinformation
Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut
Artikelnr (direktlänk→): 77141
Land: Frankrike
Pris: 96 kr
Alkoholhalt: 11,5%
 
Pierre, Thank you for reminding me what butterflies feel like 💋
 
Pierreolivierblancprestigebrut - allahjärtansdag - mousseratvin