Loco Barber och en bit grillad oxfilé

För en vecka vecka sen så hade jag över en killkompis jag inte träffat på länge och en smarrig middag stod på tapeten. Dock är det kanske en uttjatat rätt men ack så god och ett säkert kort. Grillad oxfilé med friterade potatis, bea, ugnsrostade tomater, picklad lök och färsk timjan. Asså, kommer aldrig tröttna på den här rätten.. Jag gjorde faktiskt även friterad camembert med hjortonsylt som jag kokade tidigare på dagen till dessert. Jag har massor med hjortron i frysen, farmor plockade dom till mig innan hon gick bort så dom betyder extra mycket för mig..
 
Pricken över i:et är verkligen den picklade rödlöken som ger en bra syra till rätten och bryter av den feta beasåsen på ett fint sätt. OM du aldrig provat det så, testa nästa gång!
 
Snacka om mys! Mitt älskade bord som ni kan skymta lite i bild, ett marmorbord jag fyndade på blocket innan vi flyttade tillbaka till Falun. Som jag letat marmorbord och kom över detta till ett fyndpris. Så kär i det!
 
Till köttet drack jag ett rött vin jag hade köpt ifrån Vinoteket bara någon vecka innan. Jag är lite rädd ibland att öppna ett vin när man ska äta för TÄNK om det inte passar till det jag ska äta men jag läste på innan jag valde vin och kom fram till att just det här vinet som heter Loco Barber skulle passa perfekt. Jag är så glad att jag valde det här vinet för det är verkligen supergott, både till mat eller bara som det är. Enligt mig i alla fall... Så stort tips på det. Direktlänk till vinet finns → här
 
 
Väldigt trevlig kväll av både sällskap med otroligt djupa konversationer, som jag verkligen älskar nu för tiden, mat och dryck. Jag välkomnar fler med öppna armar..
locobarber - middagstips - oxfile - vinoteket