Rostad levain med ädelost, fikon & parma

Hej, det var inte igår jag uppdaterade min matblogg.. Det var länge sen jag hade den där riktiga lusten för både mat och blogga men imorse när jag vaknade så kände jag en gnista där igen och tur vad väl det då att jag fotade "maten" jag åt igår kväll. Jag hade egentligen tänkt äta en sak till men orken försvann så jag nöjde mig först med dessa smörgåsar så vart det en sallad lite senare på kvällen..
 
Ibland så känner jag att jag orkar verkligen inte laga mat utan festa till det lite extra med några matigare och lyxigare mackor. Nu försöker jag i så god mån jag kan att hålla mig ifrån gluten MEN gott är det.. så ibland fuskar jag och har jag inte fuskat för mycket under ett dygn så "lider" jag inte så mycket av det..
 
Jag behövde inte handla så mycket heller, vart en liten kylskåpsrensning, enda jag köpte var brödet och parman. Har man en grillpanna så skulle jag rekommendera att grilla brödet i den men jag körde en snabbare version igår som funkar också, dock får inte brödet  "röksmaken" som man får från grillpannan och det är i brödrosten.
 
 
ROSTAD LEVAIN MED ÄDELOST, FIKON & PARMA
 
Levain, eller vilket bröd du föredrar
vitlök
lök, skivad
smör
nymald svartpeppar, salt & socker
fikon
ädelost, fick en jättefin av in faste när jag fyllde år - tror det var en från Murboannas
parma
ruccola
balsamico
flingsalt
 
Börja med att rosta brödet i antingen grillpannan eller brödrost. När du är klar drar du en delad  vitlöksklyfta över brödet sen låter jag brödet svalna, för det ultimala crunchet. Under tiden brödet svalnar så smörsteker jag löken på mellantemp och på slutet så tillsätter jag socker, nymald svartpeppar och salt så löken blir lite karamelliserad. Precis innan löken är klar lägger jag ner skivad fikon så den får gå med en stund. Ta bort från värmen och montera ihop dina mackor..
 
Börja med ruccola, löken, ädelosten, parma, och fikon. Toppa med balsamico och flingsalt..
 
 
Enkelt och lite lyxigare
 
Stor kram och ha en fortsatt fin Söndag!
falun - levain - lyxigmacka - matblogg - smörgås - ädelost