En av sommarens mysigaste kvällar

Jag har så vansinnigt mycket bilder från i somras och har varit otroligt dålig på att blogga, jag har mer levt liksom och inte lagt lika mycket tid på mina bloggar men när jag sitter och tittar på bilderna så minns jag alla dessa fina dagar och känner bara wow jag vill verkligen dela med mig av dessa magiska ögonblick samt så kan även jag gå tillbaka och titta på dessa stunder i bloggen.
 
Jag menar, jag lägger ju faktiskt ner tid på att ta fotona men sen blir dom bara liggandes sååå nu ska jag bjuda er på en av dom magiska kvällarna som jag upplevde i somras. Nog finns det fler guldkorn i samlingen men den här är verkligen lite speciell då det inte bara var vi här hemma under denna middag utan även min pappa samt min fina vän Micke som jag inte träffat så mycket på sista tiden (blir ändring på det) . Jag vet att den här kvällen är med i en av vloggar på Youtube men har inte använt bilderna förräns nu.
 
Jag hade planerat att vi skulle käka hembakat napolitansk pizza (recept här) och hade nog lite plock hemma som man kunde äta av innan pizzorna var klara men Micke undrade om han skulle köpa med något så jag sa: - Ja men köp lite lufttorkat och typ rucola då. Sen när han kommer så har har HUR mycket plock som helst med sig och jag kände bara:  Nu dör jag av lycka... Asså han vet verkligen vad jag gillar, det var både lufttorkat, salami, oliver och massa godsaker. Så den här kvällen vart hur underbar som helst.
 
Julia bär ut vattenmeloner och kex av olika slag.
 
Den här glasbehållaren brukar jag inte använda så ofta, varför vet jag inte för den är verkligen superfin och sjukt bra. Tappen är i koppar och inte i plast som dom flesta brukar vara och jag köpte den i en mysig liten heminredningsbutik i Enviken eller om det var Sundborn tillsammans med Micke faktiskt för några år sen. Den var inte alls dyr, tror att butiken sålde ut massa saker för dom skulle stänga. Ska absolut bli bättre på att använda den. Jag minns inte om jag bara hade vatten i den (just denna gång) sen massa is, frysta bär och jag hade även i vindruvor som jag hade i frysen. Perfekt med smaksatt vatten.. Det var säkert mynta från trädgården där i också.
 
Asså ni ser ju alla smarriga oliver, mums! Det var även ostfyllda oliver, peperoni och pepper balls. Det är vi riktigt dåliga på att köpa, såna anti pesto produkter från te.x Paul och Thom. Fick mersmak kan man säga..
 
Ädelost och hjortronsylt = . Nej men asså jag tror inte att ni förstår symfonin som uppstår i munnen när man äter detta. Magiskt! Nu är det bara jag som äter ädelost här hemma så det blir inte att jag köper hem det lika ofta men den här gången så visste jag även att pappa älskar ädelost, Micke minns jag inte riktigt men kan aldrig tro att han inte skulle gilla det..
 
Det är alltid gott med lite frukt eller bär till plockmat för att balansera upp det feta från salami/lufttorkad/ostar samt sältan från te.x oliver mot det söta från meloner eller bär.
 
När jag var yngre, då gillade jag inte oliver alls sen var jag till Rhodos en gång för 1000 år sedan och där är det nästan lag på att man ska äta Grekisk Sallad... Det borde det vara iaf 😉 och där började jag gilla både fetaost (som jag inte heller gillade) och oliver men då var det svarta som gällde. Nu för tiden så är jag mer förtjust i gröna, det är lite mer sälta i dom och det är otrolig stor skillnad på dom med kärnar och dom utan. Det är mer smak på dom med kärnor.
 
Är du en person som brukar köpa urkärnade av ren rutin för att du tänker: - Jag orkar inte sitta och spotta ur kärnor hela tiden. Sen med risk att man biter av en tand etc så tänk annorlunda nästa gång och testa att köp några med kärnor så ska du få se skillnaden. Visst det finns så klart oliver som inte alls är lika goda som andra vare sig det är med eller utan kärnor men försök i alla fall att satsa på lite bättre kvalité. Vi har några nere på mitt jobb (ICA) som är SJUKT GODA! I salladsbaren... MUMS för dom. Sen finns det även några snackoliver (dom är dock utan kärnor) i någon påse som Björn har köpt hem några gånger och dom som är med örter är så sjukt goda. Jag ska köpa hem dom någon gång så jag kan tipsa er om dom för nu minns jag inte vilket märke det är..
 
Här är dom där goda inläggningarna från Paul & Thom
 
TUC kex finns alltid hemma hos oss, det är absolut dom godaste kexen. Sen brukar vi även ha crostini hemma och det är så gott tillsammans med kronärtskockscreme från Zeta. Den har jag tipsat er om förut men den tåls att tipsas om hur många ggr som helst för jag tror att många har missat den godbiten i hyllan på affären.
 
Olika hårdostar brukar vi också ha hemma.. Gruyére är en favorit, kaltbach, cheddar och parmesan brukar det alltid finnas av någon i kylen hela tiden.
 
Bara att ta för sig
 
Sen vart det pizza, mycket gott.. Som alltid. Man skulle nästan ha haft en sån vedugn ute så man kunde baka pizza ute på sommaren..Asså magi på den du! Men vet du varför jag aldrig tröttnar på pizza, för man kan variera med ingredienser på pizzan i evigheter.. 
 
Det var verkligen en magisk eftermiddag/kväll denna dag. Solen värmde så skönt, skratt och mys med mina ♥.  Vi satt ute ganska länge och jag tror vi avslutade med kaffe och cheescake om jag inte minns helt fel. Ett fint minne jag bär med mig med värme i hjärtat..
delikatesser - napolitanskpizza - ostbricka - sommarmys - älskademinne